Spomladanski zvitki

Sestavine (za 8 zvitkov)

za testo:

  • 25 dag moke
  • 1 žlička soli
  • 1, 5 dl vode

za nadev:

  • 1 korenček
  • 1 rumena koleraba
  • 1 manjši por
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 20 dag kitajskega ali navadnega zelja
  • 2 mladi čebuli z zelenjem
  • 2 jedilni žlici sezamovih semen
  • 4 jedilne žlice sojine omake
  • 3 žlice riževega vina
  • 1 rezina nastrgane ingverjeve korenike
  • sol
  • poper
  • 1 kavna žlička čilija v prahu (po želji)
  • 1 manjše jajce

Priprava:

Iz moke, soli in 1,5 dl mlačne vode zgnetemo prožno testo, podobno vlečnemu testu. Oblikujemo ga v hlebček, ovijemo v vlažno krpo in za dve uri damo v hladilnik.

Medtem operemo in očistimo zelenjavo ter jo narežemo na zelo tanke, približno 4 cm dolge rezance.

V suhi ponvi na hitro popražite sezamova semena in ga odložimo na stran.

V segreti ponvi na olju približno dve minuti pražimo narezano zelenjavo in občasno premešamo. Nato dodamo sojino omako in riževo vino ter dobro premešamo. Začinimo s sveže zmletim poprom, čilijem v prahu in nastrganim ingverjem. Na hitro še malo prepražimo, odstavimo in primešamo sezamovo seme.

Pripravljeno testo tanko razvaljamo in ga razdelimo na osem enakih pravokotnikov. Nanje razdelimo nadev, ki mora biti popolnoma hladen. Pravokotnike zapognemo, tako da nadev ne uhaja iz testa, jih zvijemo v zvitke, po robovih pa namažemo s stepenim jajcem, da se testo dobro zlepi.

Pripravljene zvitke položimo v zelo vroče olje in cvremo pribl. 4 minute oziroma toliko časa, da ti postanejo zlato rumeni.

Comments are closed.