Špinačni ravioli

Sestavine:

za testo

  • 30 dag pšenične moke
  • 3 jajca
  • 1 jedilna žlica oljčnega olja
  • 1 čajna žlička soli
  • malo voda (če je treba)

za nadev

  • 30 dag špinače
  • 15 dag puste skute
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 rumenjaka
  • ščepec zmletega muškatnega oreščka
  • ščepec zmletega koriandra
  • sol in poper po okusu

Priprava:

Na delovni pult presejemo moko in na sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajca, dodamo sol in oljčno olje ter z vilicami dobro razžvrkljamo. Sestavine dobro premešamo, nato pa kakih 10 minut gnetemo, da dobimo čvrsto, prožno testo. Testo zavijemo v folijo za živila in za kako uro postavimo na hladno, da se sestavine dobro prepojijo.

Medtem pripravimo nadev. Špinačo očistimo, operemo in v slanem kropu blanširamo 2 minuti. Dobro odcejeno in ohlajeno špinačo drobno sesekljamo, ji dodamo pretlačeno skuto, kislo smetano, jajčna rumenjaka, sol in začimbe. Zmes dobro premešamo.

Delovni pult posujemo z moko in testo zelo tenko razvaljamo. Tako pripravljeno naj nekaj časa počiva, da se nekoliko osuši.

Raviole oblikujemo tako, da iz testa z obodcem izrežemo kroge, na sredino damo nadev, potem pa jih prepognemo čez pol, jih narahlo pritisnemo z vilicami, da se zlepijo in nastane lep vzorec. Če se robovi nočejo zlepiti, jih rahlo navlažimo z vodo ali jajčnim beljakom.

V posodi zavremo vodo, ki smo ji dodali ščepec soli.

Raviole stresemo v slan krop in v napol pokriti posodi kuhamo približno 5 minut. S penovko jih poberemo iz posode in razporedimo na krožnike. Postrežemo jih z mesno ali zelenjavno omako ali pa jih prelijemo z raztopljenim maslom in posujemo z naribanim parmezanom.

Comments are closed.