Piščanec s papriko

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 3 mlade čebule z zelenjem
  • 350 g piščančjega fileja
  • 2 manjši zeleni papriki
  • 2 manjši rumeni papriki
  • 120 ml piščančje jušne osnove
  • 1 žlica svetle sojine omake
  • sol in sveže zmlet črni poper po okusu

Priprava:

Piščančje fileje narežemo na majhne koščke, čebulo pa na kolobarčke. Paprike vzdolžno razrežemo na četrtine, odstranimo seme in narežemo na 1 cm široke trakove.

V ponvi na zmernem ognju segrejemo 1 žlico oljčnega olja, dodamo narezano čebulo (nekaj kolobarčkov prihranimo za okras) ter mešamo in pražimo 1 minuto oziroma dokler ne ovene. Dodamo koščke piščanca in jih pečemo 3 minute, da se z vseh strani dobro zapečejo.

Dodamo preostalo olje in papriko ter pečemo še 1–2 minuti, nato pa prilijemo jušno osnovo, sojino omako in na zmernem ognju kuhamo še 5 minut, da se paprike zmehčajo, tekočina pa nekoliko povre. Po okusu dodamo še nekaj soli in popra.

Pripravljeni jed preložimo na krožnike, posujemo s prihranjeno čebulo in postrežemo.

Zraven ponudimo kuhan riž in paradižnikovo solato.

Comments are closed.