Bezgov sorbet

Sestavine za 4 kozarcev:

  • 500 ml bezgovega sirupa
  • 3 žlice limetinega soka
  • 250 ml vode
  • 2 jajčna beljaka
  • 2 žlici sladkorja
  • bezgovo cvetje za okras
  • limetini krhlji za okras

Priprava:

V kozico nalijemo vodo, dodamo sladkor, premešamo in na zmernem ognju zavremo. Na šibkem ognju kuhamo 1–2 minuti, da se sladkor popolnoma raztopi. Sladkorni sirup odstavimo z ognja in ohladimo.

Ohlajenemu sladkornemu sirupu primešamo bezgov sirup in limetin sok.

Posebej stepemo jajčna beljaka, da nastane čvrst sneg. Postopoma prilijemo mešanico z bezgovim sirupom in previdno premešamo. Zmes naložimo v globoko skledo, jo pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik. Ko se zmes začne strjevati, jo še enkrat stepemo z ročnim mešalnikom in ponovno postavimo v zamrzovalnik. Postopek v polurnih razmikih ponovimo vsaj trikrat.

Pripravljeni sorbet vzamemo iz zamrzovalnika, ga premešamo in naložimo v brizgalno vrečko brez nastavka. Nabrizgamo ga v globoke kozarce, ki smo jih pred tem dobro ohladili, okrasimo z bezgovim cvetjem in postrežemo.

Comments are closed.