O meni

Po študiju ekonomije in sociologije, obdobju preizkušanju svojih delovnih sposobnosti na področju bančništva in dolgoletnega uredniškega dela v založbi, sem v želji po drugačnem načinu dela, vse svoje sposobnosti in znanje preusmerila v delo z ljudmi. Moj dolgoletni hobi, to je kuhanje in eksperimentiranje v kuhinji, združeno z željo po uživanju zdrave, poživljajoče hrane, ki je pridelana na naravi in človeku prijazen način, se je najprej udejanjil v vodenju kulinaričnih delavnic za otroke. V okviru Dnevna centra za otroke in mladostnike na Centru za socialno delo Škofja Loka sem pripravljala delavnice, ki naj bi otroke in mladostnike spodbujale k bolj zdravemu načinu prehranjevanja, jih odvrnile od poseganja po nezdravih prigrizkih, še bolj nezdravih sladkih napitkih in prepogostemu zahajanju v lokale s hitro prehrano. Predvsem pa je bil moj namen v njih vzbuditi zanimanje in veselje do kuhanja. Naslednja postaj na moji poti je bil PUM Škofja Loka, kjer sem kot zunanja sodelavka vodila projekt Zdravje. Ta naj bi v mladih vzbudil zavest o pomenu zdravega načina življenja za njihovo prihodnost. Na praktičnih delavnicah in predavanjih so mladi spoznavali osnove priprave zdravih obrokov, se podučili o boleznih in drugih tegobah, ki pestijo mlade, pridobivali pozitiven in odgovoren odnos do okolja itd.

Kot ustanoviteljica podjetja Lobodika, sem vsa svoja dosedanja prizadevanja združila, povezala in usmerila na novo pot, ki pelje v sožitje med človekom in naravo.

Vabim vas, da se mi pridružite na tej poti!