Kulinarične delavnice za otroke

Komu so delavnice namenjene?
  • Predšolskim otrokom
  • Osnovnošolcem
  • Zaključenim skupinam otrok
Zakaj otroke učiti kuhanja?

Kot je najbrž znano, večino naših navad in tudi razvad pridobimo že v otroštvu. Najbrž z veseljem do kuhe ni prav nič drugače. Če otrok že od malega rad sodeluje pri pripravi jedi, bo to veselje z odraščanjem le še večje. S primerno spodbudo in usmerjanjem lahko vzgojimo odgovornega odraslega, ki se bo zavedal, da mu le zdrav način prehranjevanja zagotavlja trdno zdravje in dobro počutje.

Namen kulinaričnih delavnic je otrokom vzbuditi veselje do kuhanja, jih na prijeten in zabaven način popeljati v svet kulinarike ter jih vzgojiti v kultivirane in ozaveščene jedce, ki bodo s svojim odnosom do hrane in kuhanja izkazovali spoštovanje do svojih bližnjih in do naravnega okolja.

Potek delavnic:
  • uvodna predstavitev izbrane teme delavnice;
  • prikaz načina dela, predstavitev jedilnika in sestavin, ki jih bomo uporabili;
  • demonstracija in aktivno sodelovanje otrok (od priprave sestavin do končne jedi);
  • degustacija pripravljenih jedi;
  • obnovitev recepta (prejmete tudi kuharske recepte za vse jedi, pripravljene na delavnici).
Teme kulinaričnih delavnic za otroke
  • Kako si pripravim zdrav zajtrk
  • Moje prvo kosilo
  • Posladkajmo se zdravo
  • Zelenjava sploh ni slaba stvar!
  • Tako so kuhale naše babice
  • Delavnice so tematske in glede zahtevnosti postopkov prilagojene sposobnostim otrok.
Kje bodo delavnice potekale?
  • Kulinarične delavnice bodo potekale na lokaciji po vaši izbiri ali pa sama poskrbim za ustrezen prostor v vašem kraju.
Kdaj?
  • Delavnice bodo izvedena ob zadostnem številu prijavljenih otrok (od 10-12), o datumu in uri izvedbe pa se bomo dogovorili skupaj.
Cena
  • Cena za posamezno triurno delavnico je 25 €.
Kako se prijaviti?
  • izpolnite elektronsko prijavnico in jo pošljete
  • me pokličete na telefonsko številko 040/954 909
  • mi pišete na e-naslov zvonka.labernik@siol.net